zondag 2 april 2017

De eiffel, stinzenplanten en handwerkjes

Enigszins aarzelend vertrokken we richting ons vakantieadres in de Eiffel. Aarzelend vanwege m'n blindedarmontsteking, waarvoor ik weliswaar antibiotica kreeg, maar toch…
Vrijdagmorgen, na een slechte nacht, waardoor ik de regiodag van het quiltersgilde moest verzuimen,  nog contact gehad met het ziekenhuis. In het weekend mag je resultaat verwachten zeiden ze……en dat bleek gelukkig ook zo te zijn!
Onze vakantie was dan ook een groot succes! Het weer werkte goed mee, mooi zonnig, 16/17 gr en 1 keer zelfs 20. We zagen, tot groot geluk van DH veel stinzenplanten en hebben veel gewandeld,  en bedenk wel, het is de Eiffel he, dus op en neer, de hoogteverschillen waren niet gering.
Maar we smeerden het uit over de hele middag, elk bankje werd even gerust en van de zon genoten.
Ons huisje lag heerlijk rustig, geen andere geluiden dan vogeltjes die fluiten, wat een genot! Met m'n buik en energie ging het elke dag wat beter, heerlijk!

De ontdekking van de wilde bosnarcis bracht DH helemaal in extase:


Er zijn zelfs diverse rondwandelingen rondom de bosnarcis, speciaal in het voorjaar natuurlijk! Dit sterretje is ook bijzonder volgens Dh en bleek gewoon op het vakantiepark te staan:
Ons hondje was mee en kon ook zijn geluk niet op met al dat wandelen. Als hij de kans zag nam hij graag een duik in een verkoelend beekje of modderige sloot:


Verder genoten we natuurlijk van de rust en ruimte, kwamen maar weinig mensen tegen. Alle prachtige doorkijkjes, mossen, regelmatig een eekhoorn, de klaterende watervalletjes enz, Ons huisje was prima, lag op een kleinschalig parkje met 10 huisjes, maar wij waren de enigste gasten, wat we helemaal niet erg vonden!
Stiekem zeiden we al tegen elkaar: volgend jaar weer??

Wij zijn geen van tweeën ochtendmensen, dus 's morgens op ons gemak ontbijt, koffie en een handwerkje en s'avonds na het eten werd er ook het nodige geprikt dus ik heb aardig wat kunnen doen.

De sjaal van DH, 1 bol opgebreid, op 17 cm, nog zo'n 10 te gaan en dan is ie alweer klaar:


Wendy's heerlijke omslagdoek, ook over de helft (in het echt trouwens legergroen, het daglicht verkleurd):En maar liefst 13 rijen vingerhoedjes kunnen maken, die kan ik komende week weer mooi tot een partje van 100 aan elkaar maken en dat wordt dan nummer 8, bijna op de duizend:


Zo, deze week vier nachten voor de boeg, rustig beginnen. Ik heb al even geteld, negen weken ploeteren, dan heb ik weer vakantie! Maar eerst ga ik de lopende projecten afmaken en me op het vijfde huisje van Santa's Village storten.
Fijne week allemaal, geniet van het voorjaar!

6 opmerkingen:

 1. Gelukkig maar dat het goed ging tijdens jullie korte vakantie. En zo kon je heerlijk rusten en wat is dat lekker hé, geen toeristen dichtbij jullie huisje. Mooi opgeschoten met je werkjes en wat handig om eerst lange rijen te maken om daarna tot een blok te naaien.
  Sterkte met je nachtdiensten, groetjes, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat je zo opgeknapt en van de vakantie kon genieten. Mooi was het daar, en je hebt weer leuke werkjes onder handen. Groetjes Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat fijn dat de medicijnen goed deden.
  Fijn zo een weekje wandelen en alles op gemak. Dat is genieten toch
  Zo gezellig avonds in het huisje handwerken
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heerlijk dat jullie zo genoten hebben en je blindedarm zich liet temmen door de AB. Heerlijk zo'n rust op een klein parkje in de natuur. Bedankt voor de mooie foto's. Je hebt lekker doorgeprikt aan meerdere projecten. Werk-ze de komende 9weken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn Marjan dat jullie zo genoten hebben! Mooi hè, lente. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gelukkig dat je blindedarm weer rustig is...en dat jullie konden genieten van de vakantie. Mooie foto,s dat is ook genieten.

  BeantwoordenVerwijderen