zaterdag 1 juli 2017

Jelly roll quilt en andere zaken


Het plan van deze week was de 2 jelly roll quilt af maken en dat is gelukt, de top dan althans natuurlijk.


Ik ben heel tevreden met de uitstraling. Hij moet nog gestreken en van draadjes worden ontdaan en kan dan op de stapel nog te quilten.


Komende twee maanden is DS op stage en zullen we hem alleen op zondag zien. Zelf werk ik ook veel in Juli, maar met name in Augustus (maar vier vrije dagen dan), dus zijn we gisteren maar ff uit eten geweest om de zomer te vieren. Na zijn stage gaat DS een maand naar Aruba en als hij terugkomt gaan wij op vakantie, maar dan is het al oktober.
Huisje nummer 7 hadden jullie nog van me te goed.
Ben nu bezig met 8. Ik heb besloten het haken even te laten voor wat het is (jammer van de kerststal, maar in 2018 wordt het tenslotte weer kerst) en me even volledig op Santa's Village te concentreren. Ik kan er alleen aan werk onder de daglichtlamp met loep, dus alleen thuis.


Dus, buiten de uurtjes achter de naaimachine wordt er even alleen geborduurd thuis.
Nu de jelly roll quilttop af is ga ik de string quilt verder afmaken.
Er komt nog 1 rij onder, maar deze 6 blokken zijn nog onder constructie. Moet her en der even een klein stukje achteruit en dan kan ik de blokken aan elkaar gaan naaien.


Zometeen de weekendboodschappen en voor vanavond ligt er een stapel strijkwerk klaar waar je U tegen zegt (na wekenlange verwaarlozing van deze taak).
DH is niet zo van het opruimen en weggooien, maar van de week is het gelukt zijn kledingkast op te ruimen en zijn er maar liefst 3 vuilniszakken naar de container gebracht. Opgeruimd staat netjes. In Oktober gaan we naar Florida en naast de toeristische attracties willen we ook uitgebreid shoppen (kleding is daar veel goedkoper, zeker in de grote maten).
Deze week zit ik weer goed in de nachtdiensten, dus hoop ik weer wat steekjes te kunnen doen aan mijn rood/witte ananas, want wordt wel eens tijd deze nu eindelijk af te maken.
Geniet van je week en je naaiwerk en tot later!


6 opmerkingen:

 1. Moest even lachen, over kast opruimen van DH. Hier is hetzelfde, niets mag weg ;-)
  Wat een leuke top van jelly rol en de stringquilt, zo lekker fleurig. En het borduurtje is echt heel fijntjes en priegelig, prachtig!
  Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 2. LOL Typisch, die mannen! Hier ook zo eentje. ;) Mooi bezig, leuk om dingen af te maken. Een leuke vakantie in het vooruitzicht! Bofkont!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi geworden Marjan !
  Wat zijn jullie uithuizig, maar jullie zien wel veel van de wereld ! Fijn vooruitzicht :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een actie, op het werk, thuis en zelfs in Willems kledingkast! Goede voorbereidingen zijn het halve werk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi quilt geworden deed dit patroon ook al eens.
  Vol plannen lees ik.
  Borduren is ook een fijn werkje, echt ontspannend ook
  Werk ze in de nacht.
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtig is die bovenste top...de andere ook hoor...en de huisjes gaan je lukken...:-) succes met al de plannen enz...

  BeantwoordenVerwijderen