zondag 28 november 2010

Valkenburg

Weer thuis uit Valkenburg. Het was geweldig, op 1 ding na. Ik liet bij aankomst op perron Valkenburg mijn rugzak in de trein liggen. Wat zat er in die rugzak? 2 blikjes rivella voor onderweg, stukje ontbijtkoek, allemaal niet zo belangrijk. MAAR OOK MIJN DIGITALE FOTOTOESTEL en die ben ik nu dus kwijt. Ach, hij was al behoorlijk oud, niet duur toen ik hem aanschafte, we zullen er maar geen ramp van maken.
Bij thuiskomst vond ik nog wel mijn memorycard bij de pc, had ik toch geen foto's kunnen maken.............
Dus dames: even geen blogjes tot ik een nieuwe heb aangeschaft wat hopelijk donderedag gaat gebeuren.
Is ook weining creatiefs gebeurd afgelopen dagen en komende dagen moet ik naast werken ook nog poetsen en boenen want zondag komt er bezoek uit Amerika. Wel zijn achtergrond stof en randstof gearriveerd voor mijn jelly roll dus daar kan ik straks mee verder.
Fijne week allemaal en tot aan het nieuwe toestel!

dinsdag 23 november 2010

kransen ipv mandjesGeen mandjes deze week, ik was even druk met iets anders. Morgen ga ik met een vriendin 2 nachten naar Valkenburg naar de kerstmarkt. Om vast in de stemming te komen maakte ik deze week 3 kransen.
1 voor  Klaske. Ik kende haar nog niet, maar dankzij een reactie van haar op mijn blog kwam het balletje aan het rollen en ben ik nu lid geworden van de Friese Bee! Als bedankje en omdat ze momenteel aan huis gekluistert is ivm een hernia gaf ik haar een krans en heb haar vorige week even bezocht om kennis te maken. Ik was onder de indruk hoor van al haar werkstukken!
1 voor een collega die na jaren werken vertrekt van de meldkamer en voor zichzelf begint en 1 voor een vriendin omdat we morgen samen naar de kerstmarkt gaan.
De blokken van de jelly roll zitten in stroken aan elkaar, nu de stroken nog aan elkaar naaien en ff wachten op de stof voor de biezen, maar ben tot nu toe erg blij met het resultaat. Komende dagen even niet handwerken, hoewel er altijd wel iets kleins mee gaat in de tas want je weet maar nooit of je nog ergens tijd overhoudt. We gaan met de trein vanaf Woerden dus misschien toch even borduren tijdens het kletsen??

vrijdag 19 november 2010

mandjes update

Jullie hadden nog mandjes van me tegoed, beetje te laat, maar kon even niet anders.
Ik heb dinsdagavond  slecht nieuws gehad, waardoor ik even 'lamgeslagen"was, krabbel nu weer wat op, maar er komen nog wat verdrietige dagen aan. Daardoor even wat minder handwerken en bloggen, maar pak het straks wel weer op hoor!
 Wat de mandjes betreft, ik begin het een beetje zat te worden en krijg zin in wat anders, maar moet nog even doorzetten, Het einde van de stapel die in voorbereiding was nadert en dan ga ik nog eens tellen en bedenk dan misschien wel dat het ook wel met iets minder dan 400 kan (dan maar een bredere rand??).
Ik hou het nog even in beraad. De blokken van de jelly roll zijn bijna klaar, nog 4 te gaan en de bies zit langs mijn kerststerren gespeld, die wil ik er in de nachtdienst aan vast naaien. Verder druk met kerstkaarten maken, die laat ik volgende week hopelijk zien.

zondag 14 november 2010

(P) AFFO

Ooit, in een ver, ver verleden, toen ik nog maar net aan quilten geroken had, kwam ik in de Libelle een leuk quiltpatroon tegen. Om te proberen zocht ik wat resten bij elkaar. Fernando had toen de gele clowntjes stof als gordijnen en ik had nog wat resten liggen. Leuk als sprei erbij op zijn bed dacht ik. Ik naaide de blokken aan elkaar, ik deed wat steekjes her en der..........................en toen kwam ik het hele geval 10 jaar later weet tegen in de kast! Helemaal klaar, maar zonder bies. Die bies heb ik er vorige week in de nachtdienst maar aangezet. Ik heb er geen bestemming voor, maar hier in het dorp zijn mensen die regelmatig spullen wegbrengen naar Roemenie en daar zal ik eens informeren of dit wat is. Dus een proef affo.
As woensdag weer wat mandjes om te laten zien. De jelly roll gaat goed, nog 8 blokken en dan kan ik de blokken al gaan samenvoegen! Eerst maar een late dienst, dagje vrij met afscheidsetentje van een vertrekkende collega en dan weer een late. Fijne week allemaal!

woensdag 10 november 2010

jelly roll


Gisteren had ik een workshop bij  Janny van der Kloet in Drachten.
We begonnen met een Jelly Roll en Charm Pack en na enig snijwerk had ik aan het eind van de middag al 9 blokken klaar van de 36. Aanvankelijk vond ik mijn jelly roll wat saai, maar na al dat snijwerk oogt de quilt tot nu toe wel spannend vind ik.Uiteindelijk krijg je dan een 1 persoonsquilt. De workshop was heel gezellig en werd zoals altijd deskundig begeleidt door Janny.Ook de inwendige mens werd goed verzorgd met heerlijke kruidkoek, verrukkelijke tomatensoep en de nodige koffie en thee. Na afloop heb ik nog even heerlijk geslapen van 17-21 omdat ik vannacht moest werken. De nacht heb ik nuttig besteed: de resterende stroken van de quilt heb ik uitgelegd en in zakjes gedaan en gelabeld, ik kan dus straks zo een zakje pakken en weer een blok in elkaar zetten. Heb in elk geval zaterdagmorgen een afspraak gemaakt met mijn naaimachine. Tevens heb ik bij de quiltshop waar ik de jelly roll gekocht had een bijpassende stof besteld om nog een rand langs de quilt te zetten.
Wordt nog vervolgd de komende tijd. Deze week geen nieuwe mandjes.

zondag 7 november 2010

WIMMIE

Dit wordt een hele dikke WIMMIE! Ik had de afbeelding natuurlijk eerst moeten draaien voordat ik ging uploaden, ik leer het ook nooit. Dit patroon had ik al een poosje op het oog en nu eindelijk besteld bij Wilma Karels. Foundationpiecing, een patroon van Heleen Pinkster. Past helemaal in het plaatje van wat ik met onze slaapkamer van plan ben..............maar daarover later meer.
Ik heb nu 1 dag vrij tussen 2 late diensten in, dus fff de noodzakelijke huishoudelijk klussen en zo fff lekker op de bank wat steekjes maken. Van de week oa 3 nachten, dan kan ik mooi patronen overnemen en bekijken wat/hoeveel stof ik nodig heb  voor deze wimmie.
Fijne week allemaal!

woensdag 3 november 2010

mandjes update

pff, vandaag fff naar Bilthoven heen en weer voor een dagje bijscholing. Terug geen probleem, maar op de heenweg flink last van de files. Morgen ook weer een trainingsdag, maar dan in Leeuwarden en dan vrijdag weer naar Bilthoven............. Jullie begrijpen dat er weinig gequilt wordt 's avonds?
Zijn wel 6 mandjes bijgekomen deze week, staan scheef maar dat kan ik nu niet meer veranderen dus moeten jullie maar voor lief nemen. Verder is het patroon van Heleen Pinkster gearriveerd en zijn de stofjes die ik besteld had via internet op het postkantoor aangekomen. Daarover dan later deze week maar verslag, nu eerst lekker slapen!
groet Marjan