maandag 7 november 2016

Egypte

Zaterdagavond zijn we thuis gekomen van een fantastische cruise op de Nijl, gevolgd door een week resort in Hurgada.
Het was een hele ervaring, wat een ander land om te zien en te bezichtigen. De tempels zo imposant en wat moet het een werk zijn geweest om die te bouwen!
Een kleine impressie:


Juist als er mensen naast staan zie je pas goed hoe groot deze tempels en zuilen zijn!Om te benadrukken hoe groot deze beelden zijn is DH er voor jullie even naast gaan staan met zijn beste vriend:


En in Luxor, waar het nu nog ruim rond de 37 gr was en in de zomer wel 50 gr kan worden is zelfs een botanische tuin.


Dorpjes en nederzettingen aan de rechter kant van de Nijloever:


Alleen langs de Nijl groeit en bloeit er het  nodige (ik heb zelfs een echte krokodil gezien), daarna is het al snel rotsen, zand en steen:


Zonsopgang in de woestijn:


Vanwege de warmte startten het programma 's morgens steeds vroeg, 6.00 van bed was geen uitzondering. Maar door de warmte en intensiteit van het licht had ik vreemd genoeg helemaal niet het gevoel dat het zo vroeg was. Het voelde eerder als 12.00 's middags!

Zomaar een straatje in Luxor:


En na de rondreis van een week mochten we nog een week bijkomen in dit vijf sterren resort in Hurgadah, waar de temperaturen gelukkig wat lager waren:


Natuurlijk lang niet alles kunnen zien deze week, maar wel een goeie impressie gekregen.
Een land met contrasten, groot verschil in arm en rijk, een gastvrij land met vriendelijke mensen, maar ook opdringerige verkopers.

Op het resort waren we voorzien van alle luxe, maar was het wel een beetje saai. Het had een rotskust, dus geen strandwandelingen en als je uit het hotel kwam belandde je direct midden in de woestijn.

Met alle hitte en het bezichtingen van al dat moois kwam er natuurlijk weinig van handwerken, dat snappen jullie vast. Bovendien hadden we leuke mensen op de boot en in het hotel, dus werd er heel wat afgekletst.
Ook nog 2 boeken gelezen op de ereader. En dan toch:


6 strookjes vingerhoedjes. Valt me niet eens tegen al hoewel het natuurlijk weinig voorstelt.
Dus, nu langzamerhand het gewone leven maar weer oppakken, we naderen kerst nu toch rap vind ik. Mijn hobbykamer is een puinhoop geworden met al dat verbouwen en verven, dus daar moet ik even flink opruimen en orderen. Dus ik stort me weer even op werk en hobby.
Fijne week allemaal , geniet van het leven!

4 opmerkingen:

  1. Wat een geweldige belevenis, kun je lang van nagenieten !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Piep wat hebben jullie zalig genoten meid knuf

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat hebben jullie een mooie vakantie gehad..ook je sjaal is goed gelukt,en je v hoedjes zien er zo gezellig uit...bedankt voor de foto,s en je verhalen erbij..☺

    BeantwoordenVerwijderen