zondag 30 oktober 2011

Gezellig dagje weg en cadeautjes

Zo, mijn bijna 2 weken vrij zijn omgevlogen! Allemaal leuke dingen heb ik gedaan. Alleen niet veel gedaan aan mijn quiltwerk. Ik ben nl met een nieuw virus besmet. Het quiltvirus is er nog wel hoor, geen zorgen, alleen dat andere virus overheerst even. Heb er maar geen foto van gemaakt, stel je voor dat ik jullie aansteek. Het heet: i-pad virus. Jongens, jongens, het leest zo lekker op die i-pad. En het surft geweldig, en wordfeud is zoooo verslavend. De komende anderhalve week mag ik weer werken, vannacht de laatste nacht in Leeuwarden en dan maandag de verhuizing naar Drachten!
Maar eerst wil ik jullie nog vertellen van de bijzondere dag afgelopen vrijdag met quiltvriendin Tineke. We zouden naar Nieuw Buinen, maar aangezien die pas 's middags opengaat gingen we eerst nog naar Frederiksoord. En daar kwamen we bijna niet meer weg!
Koffie, lunch, een bijna prive-workshop van een hele mooi quilt die daar lag, het was heel bijzonder. Uiteindelijk kwamen we met stapels flanelletjes vandaan om een hele mooie warme winterquilt van te maken.

Het begon deze week dinsdag met het bezoek van Klaasje, een ex-collega uit Groningen. Samen zijn we ooit begonnen met quilten, bij haar heeft het virus wat minder hard toegeslagen dan bij mij, maar zij breit, haakt en borduurt erg veel. Een bezoek van haar of aan haar is dus altijd leuk en een feest van herkenning. Zij bracht dit leuke haakboekje mee.

En toen ik vrijdag bij Tineke kwam kreeg ik dit schattige kippetje van haar dochter (omdat ik jarig ben geweest), nog erg bedankt Magda.

De lantaarn op de achtergrond kregen we de avond vooraf tijdens een afscheidsetentje als afscheidskado van de meldkamer Friesland.

En deze stapel moet dus een heerlijke zachte winterquilt worden, blijf kijken en jullie zullen het zien.

Deze kip/eiewarmer kreeg ik gratis erbij. Terwijl ik aan het afrekenen was riep Tineke: kijk Marjan, dit is wat voor jou en zonder iets te zeggen werd hij door de eigenaresse tussen mijn lappen geschoven! Ook erg bedankt!

Deze lapjes viste ik nog uit de bak 5 voor 10 euro, gewoon voor de heb.

En deze 2 kippetjes moesten ook mee, voor straks als het weer pasen is.
En deze kon ik ook niet laten liggen: een afgeprijsd boek met paperpieced huizen:

Inmiddels was het door al ons gebabbel en gewik en geweeg zo laat geworden dat een rit naar Nieuw Buinen niet meer de moeite waard was. Ter plekke besloten we dus dit te laten schieten en reden we richting huis, met een kleine omweg langs Scharnegoutum waar ik nog andere leuke kippetjesstof vond en wat goudstof (voor je weet maar nooit, iets met kerst).


Tot slot werden we bij Tineke thuis nog heerlijk voorzien van een lekker broodje, oliebol en koffie! En toen ik zei dat ik het tongetje van deze kikker zo grappig vond, mocht ik die ook nog aan mijn tas hangen en meenemen!
Nog een keer bedankt Magda!
Nou dit was wat mij betreft een dag met een gouden randje!
Fijne week.
En euh, als het even wat stiller is/wordt op mijn blog dan komt dat dus oa. door dat i-padvirus en ook omdat we met portugese les zijn begonnen., 1 x per week cursus en 4/5 uren studie per week (en raad is waar ik die tijd van daan moet halen?)

4 opmerkingen:

 1. :) het was een geweldige dag weer meis:)
  enne ik ga niet voor de 2 weken hoor:)...de hartjes knip ik niet allemaal tegelijk uit want anders gaan ze raffelen ,flanel werkt toch even anders dan gewone quilt stof,maar het prikt wel lekker :))))
  groetjesssssssssss
  Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een geweldig leuk verslag heb je van deze gezellige dag gemaakt Marjan,...
  ik vond het ook erg leuk en moest af en toe erg lachen ,en je hebt zelf mijn kippetje en mijn kikkertje laten zien ahaha toppieeeeeee
  fijne zondag groetjes Magda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat klinkt als een superdag Marjan, sterkte op je nieuwe werkplek!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat laat je leuke dingen zien. En die zachte winterquilt zal vast mooi worden met zulke stofjes!
  groetjes
  Jane

  BeantwoordenVerwijderen